1/3/12

Γλυκό με ζελέ μπισκότα και κρέμα βανίλια (και διαφορες παραλλαγές..)
Δαναη Σημαντηρακη1/3/12 1 σχόλια

Υλικά:

1 ½ πακέτο πτι μπερ
1 ½ λίτρο γάλα
2 φακελάκια ζελέ φράουλα ή κεράσι
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
κανέλα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το ζελέ.
Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί με τα μπισκότα, τα περιχύνουμε με το μισό ζελέ και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.
Μόλις αρχίσει να παγώνει, τοποθετούμε άλλη μια στρώση μπισκότα και το υπόλοιπο ζελέ και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Όταν πήξει, ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια και τη ρίχνουμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και βάζουμε στο ψυγείο.



και

Συστατικά

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση φράουλα
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
1 φλιτζάνι γάλα
Λίγο κονιάκ
1 κουτί ζελέ φράουλα
Φρέσκες φράουλες
300 γρ. σαντιγύ

Τρόπος μαγειρέματος

Προτίμησε άνθος αραβοσίτου στιγμής. Ετοίμασε το σύμφωνα με τις οδηγίες

Κόψε τις φράουλες σε κομμάτια και ανακάτεψέ τες μέσα στην κρέμα

Ράντισε τα σαβουαγιάρ με το γάλα και το κονιάκ και ξεκίνα να τα στρώνεις σε ένα διάφανο πυρέξ

Άπλωσε από πάνω την κρέμα φράουλα (άνθος αραβοσίτου) και άφησε στο ψυγείο για μερικά λεπτά να σταθεί

Ετοίμασε το ζελέ και άφησε το να κρυώσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο να πήξει πρόσθεσέ το πάνω στην κρέμα

Άφησε και πάλι το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει

Μπορείς να γαρνίρεις με σαντιγύ

http://www.tlife.gr/

και

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κ.σ. φρουκτόζη
1 λίτρο γάλα light
2 φακελάκια ζελέ κεράσι ή ότι άλλο θέλετε light

(Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικά υλικά π.χ ζάχαρη, πλήρες γάλα κλπ)


Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα μπισκότα. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε τη φρουκτόζη. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώνει και ετοιμάζουμε το ζελέ. Σε 600 ml ζεστό νερό προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ ανακατεύοντας να λειώσει. Συμπληρώνουμε άλλα 600 ml παγωμένο νερό και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρά. (όχι να δέσει τελείως). Αδειάζουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα και βάζουμε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει.

http://delicieuses.forumotion.net/t437-topic

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή